PLEASE......

Rolle

Vi har ALLE rolle vi spiller i vores liv. Nogle roller støtter os, andre stresser os, ja nogle roller ligefrem saboterer os og er årsagen til, at vi som menneske bliver drænet, skuffet, knækket og får en manglende tro på, at vi er gode nok.

Hvilken rolle spiller du i dit liv? 

Det er slet ikke sikkert du har tænk på det, for langt de fleste af os er ikke bevidste om det. 

For vi er jo "bare" mor, far, kvinde, mand, kollega, chef, pårørende, kæreste, ægtefælle, barn, ja du kan selv fylde flere på....

Men det er IKKE hele sandheden! 

Måske tænker du - Jeg er da bare mig! 

MEN er du nu også "bare" det - hvis du er fri af roller og "bare dig" HELE vejen i dit liv - så er jeg sikker på du IKKE læser med her i dag.

Ubevidst så spiller eller påtager du dig en rolle afhængig af hvilken situation du står i. Oftest så hænger det sammen med de overbevisninger du har - noget du har med dig i bagagen eller en overbevisning som er blevet sand for dig på baggrund af noget du har oplevet og følt på egen krop. 

Jeg giver dig lige nogle eksempler på roller du kunne spille: 

✱ Pleaseren - Gør alt det andre siger de skal, er konfliktsky, går på kompromis med egne behov.

✱ Anklageren - Har altid ret, brokker sig, kritiserer, er bedre end.

✱ Perfektionisten - ALT skal være snore lige, intet er tilfældigt, slipper ikke opgaver før de er perfekte.

✱ Offeret - Føler sig brugt og uretfærdig behandlet, misforstået, føler andre er ansvarlige for deres situation.

✱ Redderen - Gør ting de ikke har lyst til, siger ofte ja når de mener nej, løser andres problemer.

✱ Bekymrede - usikker, på vagt, ser verden som et farligt sted, nervøs, 

 

Der er mange flere eksempler - men ovenstående eksempler er for,at give dig en ide om hvad det kunne være. 

Alle disse roller - kan vi "hoppe" ind og ud af, afhængig af situationen - det gøres ubevidst. 

MEN hvis du eksempelvis er for meget over i EN af rollerne og bliver der for lang tid - så kommer du ALT for langt væk fra din kerne.

DIT SANDE JEG.

Når disse situationer opstår, så får du en indre konflikt. Noget der ikke føles rigtigt noget dit hjerte kan mærke, men som din hjerne prøver at overbevise dig om IKKE er rigtigt. MEN HJERTET har ALTID ret.

Vi mister noget af os selv, sådan kan vi gå i årevis uden at ændre noget.  

MEN det kan være DEN grundlæggende ting i os, som er med til, at vi på et eller andet tidspunkt bliver så belastet og får STRESS. 

Lad mig give dig et tænkt eksempel(og ja jeg ved god det er tegnet lidt kraftigt op)

Vi har en kvinde - vi kalder hende Ruth. 

Ruth har arbejdet på kontor i mange år, hun er vellidt og god til sit arbejde. Privat er hun gift og har 3 børn.

Ruth har utallige gange i sin barndom fået at vide, hun hører du efter, nu opfører du dig ordentligt..., jeg vil ikke have at du gør..., Hvis ikke du tager dig sammen og laver dine lektier bliver du aldrig til noget.... Disse udsagn er blevet til overbevisninger i Ruth - dvs. at hun er overbevidst om , at det er sådan verden ser ud og hvis ikke hun lever op til disse overbevisninger/Regler - så går det ikke - de er blevet Ruths sandhed. 

Derfor hopper Ruth nu i sit voksenliv mellem flere roller som pleaseren - hun gør hvad der bliver sagt - udfører de arbejdsopgaver der bliver givet til hende uden, at stille for mange spørgsmål. Perfektionisten - hun udfører sine opgaver både på arbejde og i hjemmet til punkt og prikke - for INGEN skal fortælle hende, at hun aldrig bliver til noget. Redderen -  Hun tager ofte over, når du kan se, andre har brug for hjælp eller ikke kan nå deres opgaver/tingene, det er både på arbejde og i hjemmet - for hun skal i hvertilfælde være den er er der for andre og "opføre" sig ordentlig.

Der kunne være mange flere roller og eksempler på Ruths overbevisninger. 

MEN enden af det hele for Ruth er, at da arbejdspresset stiger på Ruths arbejde, der er nedskærringer og Ruth skal overtage flere arbejdsopgaver som hun ikke siger nej til. Ruths mand bliver fyrret fra sit arbejde og da han på den baggrund går helt "ned med flaget" skal Ruth mentalt også hjælpe ham op igen. Der er problemer og konflikter med Ruths børn i skolen og mange bekymringer i den retning. 

Så da det økonomiske pres stiger på familien og det "kun" er Ruth der kan "redde" situationen går hun ned med STRESS. Hendes bæger er fyldt - det løber simpelthen over. 

Hun har i mange, mange år, gået på kompromis med sig selv og sine behov og det var nu dråben for hende. 

Oftest så opstår stress på baggrund af flere ting. For du kan sagten klare, at blive fyrret, have økonomiske problemer, øget arbejdspress og andre faktorer fra hverdagen. MEN i samspil med hinanden OG - her kommer det vigtigste - hvis IKKE du har fået tømt dit bæger - det vil sige - hørt, mærket og sagt ja til dig selv og dine behov, blive fyldt op med positiv energi og handlet udfra dit hjerte og ikke kun din hjerne. Så er omstændighederne der for, at du kan få stress. 

Eksemplet er selvfølgelig tænkt - men ikke usandsynlig - der er mange lignende tilfælde og eksemplet kunne lige så godt have været en mand. 

Hvis du kan genkende dig selv i bare noget af ovenstående - så bliv opmærksom på dine roller. Jeg har kun omtalt dem overfladisk her i bloggen i dag, for der ligger flere "ting" under de forskellige roller. 

Bare det, at du sætter fokus på det - kan gøre en forskel. 

Føler du dig allerede presset eller stresset - så er første skridt at blive afstresset. 

Dernæst skal du finde DIN årsag til det i din situation. 

Vil du have hjælp til det - så står jeg til DIN rådighed. Jeg har selv været der i både roller og det at mærke stress som pårørende og på egen krop. 

Jeg vil give dig en GRATIS session - du skal bare følge dette link.

 

Hvis ikke du allerede får mit nyhedsbrev - så kan du tilmelde dig lige her - Der ligger en lille bonus og venter på dig. 

Det vil glæde mig,hvis jeg kunne hjælpe dig lidt videre.

Du er som altid velkommen til, at stille spørgsmål eller kommenterer på bloggen - du kan gøre det lige her nedenfor - eller direkte på mail til mig. 

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag! 

Husk - Det er handlingen der skaber forvandlingen.

Kærligst 

Sofia