Nok er NOK!

Når nok er nok

Hvornår er nok, nok for dig? 

Har du nogensinde tænkt over, hvor din grænse er? Altså hvornår er nok meget NOK for dig i den situation du føler dig fanget i?

Hvor meget skal der til - ENDNU? - INDEN du handler - gør noget noget andet?

Jeg ved godt - at du selv er klar over - at gør man INGEN ting, så ændre tingene sig ikke, MEN har du stillede dig selv det spørgsmål, OM DIN SMERTE ER STOR NOK! - til at gøre noget andet? 

ELLER er det trygheden i smerten der holder dig tilbage for at handle/ændre din situation? 

Nogle gange er vi mennesker sådan indrettet, at vi har vænnet os til, at være i smerten - vi har måske usynlige skyklapper på(de er nok mest usynlige for os selv, for vores omgangskreds har ofte spottet det før os selv), så "gaven" ved, at gennemgå forandringer IKKE er stor nok for os, så bliver vi ved med, at være i smerten, for den er kendt og tryg! 

Når vi bliver i smerten, så er risikoen bare, at vi bliver så presset/stresset - at vi går hen og bliver kronisk belastet/stresset, hvilket kan have MEGET fatale følger og i yderste konsekvens kan det udvikle sig til angst og despression.

Nogle mennesker er moderat presset/stresset i årevis, så det er gået hen og blevet en normal tilstand for dem. Det har desværre så den konsekvens, at der ikke skal ret meget til før bægeret er fyldt og kan ende med en stresssygemelding. 

Jeg kan selv nikke genkendende til det, at blive i smerten ALT for længe.

For i den periode af mit liv, hvor jeg var presset/stresset - da var det blevet en normal tilstand for mig - ALT handlede om alle andre. Jeg mærkede ikke min egen krop og de behov jeg havde. Alle mine behov kom til sidst - for jeg skulle LIGE ordne vasketøj, gøre rent, købe ind, børn, hunde, heste OG alle de andre ting der hører sig til i en "almindelig" husholdning. Jeg troede oppe i mit hoved, at jeg skulle ordne ALT selv.

TJA.. tænker du måske - sådan er det for alle der har hus, børn, arbejde og et "almindeligt" liv - JA, det kan du have delvis ret i - MEN ofte handler det om den måde vi tænker på/den dialog vi har INDE i vores hoved.

Det handler ikke om arbejdsbyrden er stor eller lille (min familie tæller 6 hjemmeboende børn - men det var ikke det jeg blev presset/stresset af), det handler om hvornår er NOK, nok for DIG!

Hvornår begynder din krop og psyke, at reagerer på det pres du har? Det er HELT forskelligt fra menneske til menneske, hvad og hvormeget der skal til. 

Der kan selvfølgelig både være et ydre og indre press, men ofte er vi vores egen VÆRSTE chef. 

Hvad tænker du om dig selv? - Hvornår er nok, nok for dig og hvornår gør du så noget ved det?

SÅ hvis du har fordomme om det ene eller det andet - SÅ PAK DET VÆK

STRESS KAN RAMME ALLE - og hvornår NOK er NOK - ja,  det er forskelligt fra menneske til menneske!

Jeg vil gerne give dig en GRATIS GAVE, som du er velkommen til at tage imod.

Du bliver samtidig tilmeldt mit nyhedsbrev!

Der er en udtryk på engelsk der siger - Don't play small - play BIG! 

Det gælder også for dig - du fortjener, at være i dit "lys"

Kærligst Sofia